OM HOTELLET

När man har allt, vad är det då värt? ….
Och när man inget har, vad är då värt att sträva efter?

Det är den svåra frågan som måste ställas i vår tid.

Vi håller en hög ekologisk profil och använder endast ekologiska produkter för tvätt och rengöring. Därför har inte heller varje rum separat bad, dusch och toalett, utan det finns ett på varje våningsplan istället.

Huset har byggts efter moderna ekologiska principer, med värme som tas ur jorden och egen vattenförsörjning. Golvvärmen garanterar att man håller sig varm om fötterna även när temperaturen sjunker utomhus, och den tjocka ekofiberisoleringen ger svalka om sommaren.

Huset är byggt av traktens hantverkare som har använt sig av material som har hämtats lokalt. Väggmålningar och textilkonst är tillverkade i byn, som i sig självt är unik med sina många exempel på innovativ arkitektur som har frodats här sedan byn grundades som ett socialt experiment på sjuttiotalet. Det kollektiva ägandet har hela tiden garanterat att den 250 ha stora arealen har brukats ekologiskt och att skogen har avverkats med förnuft.

Här sover man inte mellan lyxiga egyptiska bomullslakan, utan under spetsprydda täcken och lakan som sytts i byn av handvävt bomullstyg från Ghandikooperativen i Indien. Tygerna har ägarna själva valt och skickat med båt hem till byn där de har färdigställts som en del i ett lokalt kvinnoprojekt.

Av samma anledning står det inte franska eller italienska ostar på menyn, utan get- och fårost från de kringliggande byarna eller från det angränsande landskapet Jämtland. Kött och grönsaker kommer likaledes från trakten och fisken från vänner som arbetar ombord på isländska fiskebåtar om vintrarna.

Här har vi möjlighet att tillfredställa en mängd olika önskemål vad gäller maten, men grunden för all matlagning här är slow food, eftersom vi hellre driver ett vänligt kök än en opersonlig restaurang.

Samtalets ädla konst är vårt eget måltidsmotto. Till det ändamålet har vi två stora långbord i matsalen som tillåter gästerna att sitta länge under avspända umgängesformer.

Det rymliga mediarummet är välutrustat med alla upptänkliga moderniteter. Det finns trådlös anslutning i hela huset. Runt konferensbordet får 25 personer plats, och det kan anpassas till ett mindre antal deltagare.

Till mindre grupper kan biblioteket användas, där man erbjuds en stillsam mediafri atmosfär med en vedeldad kamin, en bekväm soffa och fåtöljer.

En liten konferens kräver en liten anläggning där deltagarna kan arbeta ostört i frånvaron av andra gäster, omhändertagna av en liten och diskret tjänstevillig stab, på en plats där omvärldens sorl och larm stängs ute av skogen, ängarna och vattnet.

Vi erbjuder ett turistfritt och stillsamt ställe där ert besök skräddarsys efter era behov … och där ni kan förfina det ädla samtalets konst.

Välkommen alltså … till världen! Till ett hus med rum från Japan, Indien, Marocko, England och Afrika … och sist men inte minst, rum som avspeglar det traditionellt svenska!